Rooma Kaasaegse Kunsti Muuseum: ODBC, Itaalia

Kujundus: Odile Decq - ODBC, Pariis

Kuna muinasaegses segatud tööstushoones moodustatakse kaasaegse kunsti galerii, on projekt keerukas, kuna see võimaldab integreerida ajaloolisesse konteksti ühetaolise hoiaku. Lisaks on Rooma ajalooline kontekst seda tüüpi sekkumise jaoks väljakutse. Paigutatud muistse tööstusomandi keerukusse ja seistes silmitsi ajaloolise pärimusega, vastab meie projekt saidi olemasolevale staatilisele seisundile dünaamilisuse, liikumise ja tõenditega.


arhitektide pildid

Arhitektuuritöös paljastab osa nähtamatut. See on konkreetne vaatepunkt ja projektis on lõiku näidatud tõlke kaudu horisontaalselt vertikaalselt, seest väljapoole, fuajeest katuse-maastiku-aiani.

Meie projekt on kirjutatud peamiselt linna- ja arhitektuurilises kontekstis. Vanad ja uued, näitusepinnad ja muud sellega seotud tegevused, kohad kaasaegsetele ja kohad kaasaegsetele ... on samal ajal liigendatud ja eristatavad. Üleminekusüsteemis, kus uus saastab kõik ümber, võidab iga osa keerulise selguse ja muutub atraktiivseks. Järjestikust avastusest saab sündmus.

Rebenemispunkti leidmiseks, pingetesse panemiseks, piiride ületamiseni, ebastabiilsuse poole püüdlemiseks, kuna alati on kaalul kaasaegne kunst, uuritakse uusi võimalusi, vaidlustatakse ja tehakse labidatööd. Meie projekt väljendab neid punkte.

Kunstigalerii kui sensatsioonide kogemus.

Sissepääs, fuajee, koridorid, kaldteed, maastikuaed - kõik on ette nähtud kohtadeks, kus külastajatel lastakse liikuda, välja kolida. Ruum ei ole tsentreeritud. Perspektiivid on tangentsiaalsed ja võimaldavad aheldamist ja järjestikuseid vaatepunkte. Ruum ei ole staatiline, vaid pinges.

Liinid, pinnad, voldid, sektsioon: uus territoorium

Sektsiooniprotsessi kolmes mõõtmes ülevõtmine piirab projekti kõiki kirjutuspindu igal tasandil. Põrand ja katus on graveeritud, purustatud, avatud ja animeeritud tektooniliste liikumiste abil, mis annavad nihkele vastupidised suunad ning samal ajal ühendavad ja liigendavad ruume nii seest kui ka väljast. Põranda ja katuse kahel pinnal ning nende kaudu viivad olemasolevate hoonete konstruktsioonid stabiilsuskohtadeks võred ja raamid. Avatud aeda võiks tajuda kui vertikaalset pöördetelge, kust väljuvad nii seest kui väljast, horisontaalsed ja vertikaalsed voldid. Sise- ja välisruumid pole enam staatilised, nad muutuvad dünaamiliseks ja pakuvad külastajatele pideva avastamise atraktiivsust.

Reggio Emilia kaudu kaldteedega rajatud hoone lineaarsest keskmisest sisehoovist algab kahe pinna kujundamine teiste hoonete kogu pind ja maht ning see annab ühtsuse iidsele segatud arengule. Ülemine pind on krohvitud, katkestatud vaated fuajeele, avatud aia poolt, kahte taset ühendavate treppide abil, katusealuse kaudu Nizza kaudu asuvas hoones asuva restorani terrassiga ... See katus on avalik maastik.

Kontekstipõhine kirjeldus: liigendamine, kokkupanek ja vastasseis

Saidi lisamine linna kontekstis on mõeldud galerii introvertiks muutmiseks ja selle nähtamatuks muutmiseks. Luues sissepääsu Nizza ja Cagliari nurka, on meie projekti eesmärk avada introvertne sait. Kogu katusekonstruktsioon, mis Cagliari kaudu hoonet katab, annab teada saidi uue identiteedi. Viale Regina Margherita juurest Nizza kaudu painutatud katust koos selle kohal oleva plisseeritud aiaga võib vaadelda kui tänava sirgjoonelisuses millegi erineva vibratsiooni.

Reggio Emilia kaudu renoveeritud hoone tipptasemel näeb galerii uut osa abstraktse maastikuaiana, kus Nizza kaudu kulgev vana hoone ja kaldu läikiv veemaht loovad sündmusi. Pööningutasemele rajatud restoran avatakse ja paigaldatakse terrassiga aeda. Mitmetel viisidel katusele tõusmine, Nizza via nurgast tuleva trepi kaudu, ürituste ruumi läbivast trepist, endise hoone hoovist tuleva aeglase kaldteega loob voolavuse, läbipääsud, ristumised ja mitmekesisuse vaadete kohta galeriis või linnapildile.

Nizza kaudu ja Cagliari kaudu asuvate fassaadide kujundus on uue ja vana liigendamine. Avad luuakse selleks, et tänaval väljendada galerii olemasolu. Nizza kaudu loob tühine, kitsas ja pikk trepp tänavale animaalse ruumi. See trepp on viis õhtul restorani minna, see on värviliselt valgustatud ja sellest saab tugev pilt tänaval öösel.

Cagliari kaudu avaneb näitusekunstiruumist vaade tänavale, et väljendada kaasaegse kunsti ja linna koosmõju.

Maastik ja aed

Katuse pind on maastik. See on allpool asuva kunstiraja projektsioonpind. See loob abstraktse järjepidevuse väljaspool / sees. Maastik muutub kunstliku saisoni rütmidel. See on abstraktse kunsti aed, see viitab maalikunstile kunstlikkusega: liustik, sild maastik, Marsi õhust suumivaade, graafiline või geomeetriline valguse kompositsioon ... aia võiks kunstnikule pakkuda paigalduspinnana ...

Seda maastikuaeda pakutakse galerii külastajatele ja linnale. Nizza kaudu otseühendusega on see aed nii elavatele inimestele kui ka residentide kunstnikele ja läheduses asuva ülikooli tudengitele.

Rooma linna peetakse sageli mineraallinnaks. Kuid losside, majade, varemete kindlate kiviaedade taha on peidetud mitu aiandust. Meie maastikuaias pole põrand tasane, see mängib kaldteede, perspektiivide, põgenevate joontega, mis loovad ja korrutavad vaateid. Aiad on üks viimaseid kohti, kus säilitatakse mitmesuguseid tekstuure. Isegi meie aed on pigem kunstmaastiku tükk, see pakub külastajatele jalgade all korduvaid tekstuure: karedus, sügavus, sile, pehmus, tihedus, heledus, küpsus…

Keskne voolava vee maht on seal õhu värskendamiseks. Fuajee keskpunkti kohal loob see kuuma ilmaga aurustumise värskustunde. Veelgi enam, mahu kõrgete osade klaasküljed saaks avada. Niisiis pääseb fuajee õhk välja ja voolavat vett mööda värskendades värskendab ning tekib kerge ventilatsioon.

Liiv, kruusad, sile lubjakivi, hele veepind, grammiline… maastikuaed saab rahuliku, värskuse ja sensuaalsete tekstuuride kohaks. Lisaks on maastikuaed vabaõhunäituste koht. Lähedal asuvate hoonete kõrged ja kitsad peosaalid on integreeritud maastiku vaatenurka, kuna neist saavad projektsiooni kunsti toed.

Fuajee sissepääsu juures asuv bambuseaed on liigendamise koht. See on avatud ja täis hiiglaslikke bambusi, et saada fuajeesse filtreeritud varjud ja valguskiired. Need vertikaalsed hiiglaslikud bambused kasvavad aia maapinnal asuvast segadusest katusel asuvasse maastikuaeda, kus nende tippkohtumised tunduvad olevat kimp lehti.

Näituseruum on oma olemuse ning seestpoolt sisse viidud kursuste ja voolavusega maastik. Seda arendatakse konkreetses ruumis nii, nagu lühidalt küsib. Kuid fuajeest võis vastu võtta kunstiteoseid, punane «Z», mis jookseb läbi sisehoovi, fuajee, aia, restorani ja katuse, on projektsiooniekraan. See tugevdab kogu galerii kui jooksva ruumi muljet avalikust ruumist privaatsesse ruumi avalikku ruumi pidevas voolavuses.

Vastupidiselt ümbritsevate ruumide dünaamikale võis näituseruume ja -üritusi tajuda neutraalsematena. Neid arendatakse kunstnikele mõeldud mitteregulaarses, kuid lihtsas ruumis, mida eksponeerimiseks pakutakse mitmel viisil: riputamiseks, riputamiseks, hõljumiseks, põrandale / põrandale…

Need võivad olla eraldiseisvad ruumid või jaotatud mitmeks erineva suurusega ruumiks. See on mitmekordne mitmekülgne ruum.

Kaldteede ja passellide osa, mis arendab jalutuskäike näituste, installatsioonide ja ürituste sees, pakub erinevat võimalust kunsti vaadata. See ei seisne mitte ainult kunstiteoste ees, vaid ka ülalt, alt, lähedalt või kaugelt vaadates, ainult ühest kohast või ümberpööramisel erinevatel tasanditel ... paindlikkuse annab galerii kui vahend kutsutud kunstijuhtide ja stsenograafide käes

Ruumide lagi on struktureeritud võrega kõigi tehniliste ja paindlike nõuete jaoks ning sillakraana jaoks. Tarnerambi juurest pääseb näituse- ja ürituseruumidele otse libisevate seinte kaudu. Need ruumid on vana õlletehase jaoks arhitektuuriliselt määratletud ja tööstuslikult sisustatud.

«Z Open Wall-Art Surface» algab sissepääsuhoovis, järgneb kaldteele, arendatakse maastikuaias restorani, kus sellest saab baar. Seal kutsutakse kunstnikke sekkuma: maalitud pinnad, ekraan videokunsti jaoks , skulptuurne pind - 2D või 3D - kõik on võimalik.

Kasutusel olev hoone

Selgelt loetav hoone, kus külastusrõõm ja promenaad tugevdavad ja suurendavad eksponaatide avastamise rõõmu. Näituseruum ja muud sellega seotud tegevused on korraldatud helde ruumi ümber: fuajee, mida ümbritsevad kaldteed ja rõdudena rajatud näitusesaali viivad sillad. Sissepääsudest vaadatuna elavdavad fuajee ruumi mitmed kogu hoonest liikuvad külastajate ristvood.

Fuajee mahust ja sisehoovist koosnev tiraaž rikastab galeriid. Just horisontaalsete või vertikaalsete marsruutide paljusus annab külastajale arvukalt näitustel kuvatavaid näitusi. See mitmekesisus tagab ka galerii paindliku kasutamise.

Esimesel tasandil pakub ringlusrada promenaadi, mis viib sisse sissepääsu kohal asuvasse kunstikohvikusse. Suuresti avatud läbi läbipaistva fassaadi tänavale ja avatud bambuseaeda, see on liigendus linnapildi ja galerii vahel. Sellel kohal sulavad seestpoolt ja väljastpoolt liidesed üksteisega kokku: üks klaasileht. See on koht, kus kunsti nähakse nii linnas kui ka galeriis. Fassaad töötab nagu filter. Projektsioonid, installatsioonid muudavad selle osmootseks kunstifassaadiks. Galerii linnalist staatust tugevdab viis, kuidas see linnale avaneb. Kunstikohvik on osa avatud bambuseaiast, kui aia fassaad avatakse, on kohvik puude rõdu.

Infopiletite punkt asetatakse fuajeesse ühe kindla mahuga mahus. See on vastuolus konverentsisaali ja selle kohal asuva raamatukogu suure mahuga. See mõistatuslik vabakujuline värviline konverentsisaali maht on ainulaadne ja tugeva tihedusega. Fuajee ruum veeretatakse selle ümber sujuvalt. Sellega ühendatud käigud annavad selle pinnalt erinevad vaated. Nad viivad külastajaid ruumi jalutama ja raamatukokku.

Esimesel korrusel asuvad tehase taastatud hoone ja konverentsisaali taga rivistatud laborid võimaldavad külastajatel restaureerimistöödest aru saada nende fassaadi avatud akende kaudu fuajees fuajees. Galeriivalvuri isiklikud riietusruumid asuvad esimesel korrusel, kuhu pääseb Nizza kaudu avatud trepi kaudu ja ühendatakse konverentsisaali taga asuva fuajeega.

Raamatupood on suuresti avatud Nizza kaudu fassaadile ja saidi sissepääsule. See on tänaval atraktiivne punkt.

Teisel korrusel asuvad õppekollektsiooni- ja katsepinnad restaureerimislaborite kohal arenenud tehasehoone mahus. Koos raamatukoguga on esimene korrus teaduskorrus.

Raamatukogu on lugemiseks ja avalikeks ruumideks suuresti avatud klaasfassaadiga fuajeesse. Kõik multimeediumjaamad on paigaldatud mööda seda klaasfassaadi ja kontrollitud juurdepääsuga lugemissaal paigutatakse suletud klaasmahutisse. Teaduspõrand koos raamatukoguga on otse ühendatud tehase taastatud hoone esimese korrusega, kus arendatakse meediumikogu.

Haridusruumid, külaliste majutus ja restoran asuvad teisel korrusel katusealuse all. Neile kõigile pääseb avatud trepi kaudu ja tõstukitega Nizza kaudu või maastikuaias avatud terrassilt. Pakutakse lifte, mis võimaldavad otseühendusi igal tasandil. Üks kohaletoimetamiseks ja üks Nizza kaudu liikuvatele inimestele ning läbipaistev, mis pakub fuajees vertikaalset animatsiooni piki avatud bambuseaeda. Lisaks näituse lahtiolekuaegadele pääsevad liftid tänu kontrollitud juurdepääsu süsteemile juurde.

Riideruum ja ruumid on selgelt tähistatud konverentsisaali tagaküljel. Üldiselt tagavad külastajatele vertikaalse ringluse fuajeest ülespoole kaldteed ja trepid. Fuajeest otse pääseb kahe tõstukiga, millest üks võib teenindada katusekorrusel asuvat restorani.

Maa-alused, depoo-laoruumid ja ruumid asuvad keldris olemasoleva miinus 1 tasemega ühendatud. Parkimisplats täidab selle taseme ja seda arendatakse kahel tasandil. Parkimismaja sissepääs toimub Nizza kaudu ja kohaletoimetamise sissepääs toimub Caligary kaudu, mis on ürituste ruumi jaoks ühendatud libisevate seintega ja laoruumidesse tõsteplatvormi kaudu.

Rooma Kaasaegse Kunsti Muuseumi pildid / teave ODBC-st

Vaata videot: Kunstiklassika ja kaasaegse kunst muuseumitunnis Sõna saab kunstnik (Aprill 2020).